Komikerfrue tester Gimi

15 February

This weekend Norway’s biggest family-blogger Marna Haugen Burøe tested Gimi with her kids, and really seemed to like it, here is what she wrote (in Norwegian):

Jeg fulgte en kjempelang tråd på Facebook her om dagen om hvilke oppgaver og hva ukelønn som passer barna i ulik alder, får barna dine ukelønn? Hvor gamle er de og hva gjør de? Vi tenkte starte med det nå, Theodor fyller 9 år til våren og er flink til å hjelpe til, men bare når jeg ber om det.

Theodor trodde penger var noe vi fikk fra banken han, det kan ikke være lett for de små å skjønne penger når vi nesten aldri har kontanter lenger. Jeg har lastet ned en ukelønn-app som jeg syns virker skikkelig gjennomført, den heter Gimi og har ukesoppgaver, lønnsystem og sparesystem. Dritsmart!

 

 

Fra iPaden kan Theodor si franår han har gjort hver enkelt oppgave, og så må jeg godkjenne det før han får “penger på konto”. Hver oppgave er enkelt beskrevet så han kan umulig snike seg unna med “jammen jeg skjønte ikke..! og det beste av alt er at jeg kan kreve bildebevis på at oppgaven er utført. Og oppgaven kan også være lekser! Jeg nøler ikke med å putte en femmer på å få han til å gøre de forhatte skriveleksene.

Ukelønnen kan tas ut eller bli stående delvis på mammas selvbestemte rente. Jeg ble faktisk gjerrig på renten for jeg ville ikke gi han FOR høy rente heller.. Men så skal det jo lønne seg å spare så han fikk 5% slik at han ikke skal få sjokk når han en dag møter den virkelige brutale verdensbanken.

Jeg tror faktisk dette er noe som kommer til å fungere veldig bra, ikke minst på lekser, som er den største utfordringen vår. Shit så la han få en femmer for å gjøre de da, jeg håper jo at han skal elske sparingen. Han rekker ikke spare nok til egen mobil før han er 9 år uansett.

Nå var det faktisk ikke meningen å lage et stort innlegg om denne appen men den er verdt en titt.